Informasjon til nye foreldre

Kjekt for nye foreldre å vite!

     

ÅPNINGSTID
Nordskogen barnehage åpner klokken 07:00 og stenger klokken 16:30. 

KJERNETID
Skal barna leveres etter klokken 9:00 eller hentes før klokken 14:00 ønsker vi å få beskjed om dette. Dette fordi temaarbeid, tur eller fastsatte aktiviteter gjøres innenfor denne ”kjernetiden”.   
 
BRINGE/HENTE
Husk å være i kontakt med personalet når dere kommer med barnet eller henter barnet. På den måten er dere sikker på at barnet blir registrert inn og ut av barnehagens datasystem.
 
Har dere beskjeder som er viktig for barnehagen, sørg for å dele disse med personalet når dere kommer med barnet, vi har rutiner for å loggføre beskjeder slik at alle voksne på avdelinga kjenner til viktige beskjeder.
Lukk alltid porten etter dere og ikke la bilen stå på tomgang på parkeringsplassen. Barn får ikke lov til å gå ut på parkeringsplassen uten at det er voksne i følge!  

KLÆR OG SKOTØY
I Vesterålen har vi variert vær! Dette fører til en del hensyn å ta i henhold til mengde og type klær og sko. Det er foreldrenes plikt å følge med at barna har det de trenger av klær og sko. 

YTTERKLÆR
Regntøy, tynn parkdress og foret dress kommer man langt med gjennom et barnehageår. Det er også lurt å ha en jakke tilgjengelig i barnehagen, som kan brukes ute, for tørre godværsdager der vi går ut i joggesko og enkel bukse. Husk! 2 luer, 2-3 par votter. 

UNDERTØY / ULLKLÆR
Hvert barn har egen trådkurv. Ett sett med ullklær og ett sett med fleeceklær kommer man langt med i vinterhalvåret. Det er lurt å ha det tilgjengelig på vår og høstparten også. Hals, ullsokker og lester er en selvfølge på vinteren. 

SKOTØY
Joggesko, (store nok) varme vintersko, cherrox og støvler dekker et år med varierende vær. 

SKIFTETØY
Hvert barn har egen skiftetøykurv. Det bør til enhver tid ligge minst to skift i kurven: truser, t-skjorter, sokker, stillongser, bukser og gensere. 
 
MERK KLÆRNE MED NAVN! 
Ta med hjem sesongklær. Vi har ikke plass til oppbevaring i barnehagen.  

TILVENNING
Vi regner som et utgangspunkt 3 dager på tilvenning. Noen barn trenger dette mens andre trenger foreldrenes tilstedeværelse mindre. Dette er noe man samråder underveis med personalet på den enkelte avdeling. Det er uansett viktig at foreldrene er lett tilgjengelige disse tre dagene.  

MÅLTID/MAT
Barna får frokost, lunsj og frukt i barnehagen. Til måltidene serverer vi hjemmebakt brød og variert pålegg. Hver torsdag har vi varmmat, her prøver vi ulike tradisjonelle middagsretter, også fra andre kulturer. Vi legger vekt på god bordskikk.   

FERIE
Alle barn skal ha fire uker ferie i løpet av barnehageåret, tre av disse ukene må tas i løpet av juni, juli og august, jf. barnehagens vedtekter. Disse skal meldes til barnehagen innen 1. mai. Den siste uka skal meldes skriftlig minst to uker før den avvikles. I tillegg kommer 5 planleggingsdager hvor barnehagen er stengt.